Malzeme Listesi:
- yarım paket yaş maya 21 gr.
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıvı yağ kızartmak için
- Cıvık olacak şekilde aldığı kadar un( 3-4 su bardağı)
- Göz kararı unu bir tencereye eleyelim.
- Ortasını çukur açıp mayayı koyalım ve toz şekeri mayanın üzerine atalım.
- Az Ilık suyla mayayı ezelim .Kenarlardan unu alıp ortadaki mayanın üzerini kapatalım.
- Sıcak bir ortamda 15 dakika kadar dinlendirelim. Unun üzeri çatlayacaktır.
- Kalan ılık suyu ekleyip elimizle çırparak boza kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamur elimize yapışacaktır. Elimizi sıvı yağla yağlayıp hamuru toparlayalım ve üzerini örtüp mayalandıralım.
- Hamur kabarıp tencereden neredeyse taşacak kadar olunca, derin bir tavaya bolca sıvı yağ koyalım.
- Avuç içimizde hamuru sıkıyor bir kaseye su doldurup metal kaşığı suya batırarak avucumuzdaki hamuru alıp kızdırılmış yağa atıyoruz.
0 Yorum :):
Yorum Gönder