2 May 2015

Tuzlu Lokma Hamur Kızartması

Postlayan: Unknown Zaman: 00:47






Malzeme Listesi:
  • yarım paket yaş maya 21 gr.
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıvı yağ kızartmak için
  • Cıvık olacak şekilde aldığı kadar un( 3-4 su bardağı)  



Nasıl Yapılır:
  • Göz kararı unu bir tencereye eleyelim.
  • Ortasını çukur açıp mayayı koyalım ve toz şekeri mayanın üzerine atalım.
  • Az Ilık suyla mayayı ezelim .Kenarlardan unu alıp ortadaki mayanın üzerini kapatalım.
  • Sıcak bir ortamda 15 dakika kadar dinlendirelim. Unun üzeri çatlayacaktır.
  • Kalan ılık suyu ekleyip elimizle çırparak boza kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamur elimize yapışacaktır. Elimizi sıvı yağla yağlayıp hamuru toparlayalım ve üzerini örtüp mayalandıralım.
  • Hamur kabarıp tencereden neredeyse taşacak kadar olunca, derin bir tavaya bolca sıvı yağ koyalım.
  • Avuç içimizde hamuru sıkıyor bir kaseye su doldurup metal kaşığı suya batırarak avucumuzdaki hamuru alıp kızdırılmış yağa atıyoruz.
                                     
  • Hamurun her tarafına yağ değmeli ve kevgir kepçeyle kızaran hamuru havlu kağıt serilmiş bir tepsiye alıyoruz.




Afiyet Olsun..





0 Yorum :):

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Yui Hirasawa Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea